| Kui pikk on Sinu uneaeg? |
| 5-6 tundi või vähem |
|
7% |
[ 1 ] |
| 6-7 tundi |
|
30% |
[ 4 ] |
| 7-8 tundi |
|
46% |
[ 6 ] |
| 8-9 tundi või rohkem |
|
15% |
[ 2 ] |
|
| Total Votes : 13 |
|
 |
uneaeg |
 |
Posted: 09.03.2009 18:35 |
|
|
| se |
| Uudishimulik |
 |
| |
| Joined: 22 Aug 2008 |
| Posts: 2107 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Kuna mulle on kahakanud ka juba väheke muret tegema minu uneaja vähenemine, siis küsiks teadjamatelt, mis jama on
Kevadel, koos une-teadlikkusega vähenes uneaeg ja tundub, et väheneb veelgi
Et üle seitsme tunni ei maga enam kunagi, keskmiselt ikka 5-6.
Kui mõnikord juhtub, et ärkan peale neljatunnist und, tuleb järgmine öö seitse.
loggi, appi! ma ei saa sellest küsitlust  |
|
|
|
|
 |
|
 |
Posted: 09.03.2009 20:55 |
|
|
| Dal |
| *** |
|
| |
| Joined: 19 Sep 2007 |
| Posts: 1873 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ajaloost on teada Napoleon, kes | Quote: | | Napoleon oli terava mõistuse ja väga hea mäluga, seetõttu suutis ta vastaseid lahingus üllatada ja keerulisi olukordi kiirelt lahendada, samuti teadis ta peast paljude oma sõdurite nimesid, millest viimased vaimustuses olid. Napoleoni töövõime oli suur ja vajadusel võis ta ööpäevas vaid 2-3 tundi magada. Ta suutis tegeleda korraga mitme asjaga, nt mõne väejuhi ettekannet kuulata ja samaaegselt päevakäsku dikteerida. Lisaks sõjandusele olid tal head teadmised ka kirjandusest, ajaloost, matemaatikast ja geograafiast ning teda huvitasid valgustusaja teosed. Napoleon oskas valida häid abilisi, ta ei kartnud enda ümber tarku inimesi. Ta oli ka auahne ja armastas kuulsust, samuti karm ja halastamatu. |
või
| Quote: | Aga kaua sina magad?
Tuesday, February 10, 2009 17:49
Ei tea, kas on selliseid inimesi, kes normaalselt rohkem ei vajagi uneaega kui paar tundi ööpäevas. Näiteks Nikolai Tesla magas enda sõnade järgi kõigest 2-3 tundi ööpäevas. Võiks arvata, et koormas ennast liialt tööga, aga igatahes elas ta kõrge vanuseni. Teise geeniuse Leonardo Da Vinci kohta käivad kõlakad, et magas kõigest 1.5-2 tundi +mõni väike 15-20min.uinak. Paljude suurte nimede kohta käivad jutud, et nad vajasid vähe und, näiteks Thomas Jefferson, Thomas Edison, Isaac Newton, Napoleon Bonaparte, Benjamin Franklin, Winston Churchill jne. Kui sa nüüd arvad, et magad kaua ja oled loll, siis näiteks Albert Einstein magas 10 tundi ööpäevas ja nahkhiired magavad üldse kuskil 20 tundi. Samas eesel hoopis 3 tundi ja kaelkirjak kui ta parasjagu ei söö, siis magab isegi vähem kui 2 tundi ööpäevas. |
http://my.pokernews.com/levis/aga-kaua-sina-magad.htm
Mina vajasin varemalt 8-10 tundi magamiseks. Nüüd järjest vähem, aga mitte alla 6 tunni. Kui ma magangi 6 tundi, siis kindlasti 4 tundi õhtust aega kulub mõtiskluseks, niisama jõude olemiseks. Päevast kokkuvõtte tegemiseks. Hommikul vajan päevaks ettehäälestamist 1 tunni pikkust aega. |
|
|
|
|
 |
Re: uneaeg |
 |
Posted: 09.03.2009 20:57 |
|
|
| loggi |
| 11:11 |
 |
| |
| Joined: 08 Sep 2007 |
| Posts: 5486 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| se wrote: |
loggi, appi! ma ei saa sellest küsitlust  |
On ju olemas  |
|
_________________ flyghost |
|
|
|
Posted: 09.03.2009 21:20 |
|
|
| se |
| Uudishimulik |
 |
| |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Aitäh
Mina oma uneaja pikkuse üle ei kurda, aga mõni mõtleb, et ma kurnan end.
Mulle meeldib ärgata varem, saab rahulikult paar tundi või rohkemgi endale hoida, öiseid tegemisi seedida. Ja varahommikul on pea nagu lahtisem  |
|
|
|
|
Posted: 09.03.2009 22:42 |
|
|
| teeline |
| Tiivasirutaja |
 |
| |
| Joined: 17 Jan 2008 |
| Posts: 586 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Napoleoni kohta lugesin kuskilt (vabandan, aga ei mäleta, kust), et tema legendaarne vähene magamine oli tegelikult võimalik tänu pidevatele päevastele tukastamistele. Nõupidamine - jälle võimalus kergelt ja lühidalt suigatada, jne. |
|
|
|
|
Posted: 10.03.2009 07:52 |
|
|
| pihlakas |
| Kuldne Pihlakas |
 |
| |
| Joined: 16 Oct 2007 |
| Posts: 1144 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ma ei saagi vastata kuna magan talvel ja suvel erinevalt, või pean keskmise arvutama? Talvel tuleb peaaegu 10 tundi , suvel koos päiksega, ikka neljast, viiest üleval, ja magama ei saa ka enne kui päike loojas.  |
|
|
|
|
Posted: 10.03.2009 07:56 |
|
|
| se |
| Uudishimulik |
 |
| |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Looduse laps
Tegelikult ei saa vist kõik sellele küsitlusele vastatagi, sest paljud peavad ju hommikul ärkama kella peale.
Aga kas see loebki niipalju, kui päeva jooksul suurt unevajadust ei teki?  |
|
|
|
|
JUTUWESTJA Forum Index -> Küsitlused
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
|
|
|
|
|
|