Register FAQ Memberlist Search JUTUWESTJA Forum Index

JUTUWESTJA Forum Index -> Inglid -> Kaitseinglid Goto page Previous  1, 2
Post new topic  Reply to topic View previous topic :: View next topic 
PostPosted: 08.12.2007 22:25 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

Kaitseingel August Weizenbergi (1837-1921) haual Raadi kalmistul.

Kujuri enda valmistatud (1897) pronksist mehefiguur "Kaitseingel" seisab mustast poleeritud graniidist nelinurksel alusel. Skulptuuri vasak käsi asetseb kaitsvalt sambajätkul oleva kunstniku ema portreemedaljoni kohal, paremas käes olnud rahu sümboliseeriv palmioks pole säilinud. Kummalgi pool skulptuuri paiknevad valgest kivist obeliskid skulptori õdede ja nende perekonnaliikmete nimedega.

Skulptuurile on graveeritud tekst:

"Põrm põrmusse
Hing taevasse."

Marmorist alusele on raiutud tekst:

"Jumal on Waim, ja kes
teda kummardavad,
need peavad waimus
ja tões kummardama.
Joh. 4,24

Kunstnik
August Weizenberg
sünd. 25. märtsil 1837,
surn. 22. novembril 1921.
Mis elu minule mitte ei andnud,
seda andis surm ja kustutas mu janu."

Fotot näeb:
http://info.raad.tartu.ee/muinsus.nsf/0/82250e3bd06cbbee422568d200382c81?OpenDocument
View user's profile Send private message
PostPosted: 23.12.2007 19:28 Reply with quote
sir
Jutuwestja

Steve Roberts
PostPosted: 23.12.2007 23:02 Reply with quote
sir
Jutuwestja

PostPosted: 31.12.2007 21:40 Reply with quote
flyghost*
Guest

Josephine Wall
PostPosted: 01.02.2008 22:50 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

Tuleb meelde ühe Lõuna-Ameerika lapse palve: "Joonista mulle musti ingleid" ühest lasteluuletusest...
PostPosted: 05.03.2008 15:51 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

PostPosted: 05.09.2008 14:13 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

Quote:
Elena Jefimova kogub ingleid. Tema 58 inglist koosnevas kollektsioonis on üks teistest erilisem – kaitseingel, mis päästis neiu meelest tema elu.

Kõik algas ühest inglikujust, mille Elenale (23) ema Valgevene-reisilt kingiks tõi. Väike portselankujuke rändas Elenaga mitmeid kuid kotis niisama kaasas, aga pärast üht saatuslikku suvepäeva hakkas neiu seda enda jaoks eriliselt tähtsaks talismaniks pidama.
Umbes viis aastat tagasi, kui Elena oma poiss-sõbraga tolle vanaema matustele sõitis, lendas autoaknast sisse vihane herilane. See ehmatas autot juhtinud neiut ja hajutas ta tähelepanu. Sõiduk kaotas kruusateel suurelt kiiruselt juhitavuse ning paiskus 180kraadise pöörde järel kraavi.
Õnnetusse sattunud pääsesid imekombel ühegi kriimustuseta ja ¹okist toibununa tõdeti, et siin pidi mängus olema kõrgem jõud, mis traagilise saatuse eest hoidis. «Võtsin kotist väikese inglikuju, kes mulle tähendusrikkalt vastu naeratas. Siis ristisingi ta oma kaitseingliks. Sellest ajast peale ei ole ma ilma selle talismanita uksest välja astunud. Kunagi hiljem kuulsin ka oma autosõidu kohta tabavat ütlust: ära sõida kunagi kiiremini, kui su kaitseingel lennata jõuab. Nii olen ma sellest ajast alates ka talitanud.»

http://www.naisteleht.ee/node/5048 Tüdruk, kes usub, et ingel päästis ta elu.

PostPosted: 07.10.2008 13:00 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

Üks tegelikult vana uudis, mis aga siia teemasse on jäänud panemata.

Arnold Rüütlil on kümme kaitseinglit.
http://www.arileht.ee/artikkel/324700

Nii väidab oma raamatus Madis Salum, aluseks Lõuna-Eesti teadmameeste arvamus.
PostPosted: 22.11.2008 00:31 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

Nastja inglitest

Quote:
"Kaks päeva ei lubatud mind Igori juurde, ja kui arstid lõpuks lubasid, istusime terve tunni tema voodi juures. Siis otsustasime Kakumäe randa minna, sest see augustipäev oli tõeliselt palav. Palusin siis südamest ingleid, et Igoriga saaks kõik korda, ja et selle märgiks tõuseks mere ääres tuul. Tõusiski.

Tuul oli nii tugev, et rahulikult päevitanud inimesed hakkasid asju kokku korjama ja rannast lahkuma. Mina aga istusin ja naeratasin omaette – see oli tõeliselt lahe! Tund hiljem helistati haiglast ja teatati, et Igor tuli koomast välja.

Inimesest endast sõltub väga palju. Kui ei sõltuks, siis ei saadaks inglid ka märke, sellel poleks mõtet. Märgid, hoiatavad unenäod antakse ju alati mingil eesmärgil. Et sa järele mõtleksid.
Olen veendunud, et neid märke saadavad just inglid. Tavaelus me neid ei kuule, ehkki nad suhtlevad meiega. Kui hakkad märke märkama, antakse sulle üha rohkem endeid ja tunnetad ka inglite üha suuremat mõju iseendale.

Inglid aitavad

Inglitelt võib paluda igasuguseid märke. Näiteks kui tahad mingit otsust vastu võtta. Sõidad bussis ja kuulatad kaasreisijate fraase, raadiot, mis bussijuhi juures mängib... Kuid loomulikult tuleb neid märke õppida lugema, esimese korraga ei pruugi see õnnestuda.

Väga tihti osutub ainuõigeks ka vaevu enda peas tabatav uitmõte. Pean ennast ise loogiliselt mõtlevaks inimeseks. Vahel loogika aitab, vahel aga hoopis segab – nagu näiteks eri ülesannete lahendamisel. Mida ma näiteks ei aima, suudan loogika abil õigesti ära arvata. Kui ma aga vastust aiman, võib loogika alt vedada.

Inglite poole olen pöördunud näiteks koolis eksamite ajal, olen neilt üritanud hinnet teada saada, et mitte närveldada. Või siis ülikooli astudes – astusin korraga vene filoloogiasse ja geoökoloogiasse. Küsisin, kumba peaksin eelistama, sest sain mõlemasse sisse. Nemad vastasid, et küll sa ise aru saad. Geoökoloogiasse sain tasuta, vene filoloogiasse aga tasulisse osakonda, ja valik oligi selge."

---
"Mäletan, et mu nooremale õele meeldis kangesti üks poiss ja ta küsis taldrikut keerutades inglitelt tema telefoninumbrit. Inglid osutasid taldrikuga numbritele ja meie kirjutasime need üles. Ei mäletagi, kas poisi nimi oli Dima või Sa¹a. Õde helistaski, tollal kasutati vaid lauatelefoni: «Tere, palun Sa¹at!» Ja talle vastati, et kohe! Olime ¹okis.

Noormees vastaski ja selgus, et number oli õige. Ja päris kindel on see, et keegi meist taldrikut ise ei liigutanud.
Küsisimegi taldriku abil põhiliselt poiste kohta stiilis, et kas ma meeldin kellelegi. Meenub, kuidas mind huvitas, millal mulle üks poiss helistab. Inglid vastasid, et 81 päeva pärast, ja mina märkisin surmtõsiselt selle kalendrisse üles. Mäletan, et kuupäevaks oli
7. mai. Aga kui see päev lõpuks saabus, olin kogu asja juba unustanud.

Tulin koolist koju ja äkitselt ütles vanaema, et sulle on telefon. Võtan toru, olles ise veendunud, et ongi see poiss, kes aga mulle enam kunagi hiljem ei helistanud. Ilmselt ta kartis mind natuke."

---
"Aga inglitesse ma usun. Inglitesse, kes hoiavad ja kaitsevad. On inimesi, keda hoiavad ja kaitsevad lausa Gabriel või Miikael – sellised inimesed on õnnetähe all sündinud, neil veab kõiges. Inglid on tegelikult surnud inimeste, sugulaste hinged. Kui sugulase hing lahkub, jääb ta oma elavate lähedaste eest hoolt kandma.

Päris igal inimesel on inglid, see on kindel. Mõnel üks, mõnel koguni üheksa. Kui inimesel on lausa 13 või 15 kaitseinglit, on see inimene väga õnnelik ja väga tuntud, sest selliste inimeste kaitsmiseks ongi neid rohkem vaja, et teha kahjutuks nende poole suunatud halba energiat. Pahatihti põevad nad aga vähki, ja selle haiguse põhjuseks on lihtlabane kadedus. See tunne ongi kõigist tunnetest kõige ohtlikum ning see ongi paljude tuntud ja andekate inimeste haigus. Tähtsaim on omada positiivset mõtlemist.

Surnute hinged ei kao kuhugi, olen selles sada protsenti veendunud. See on teine reaalsus. "

Terve lugu on siin
http://www.elu24.ee/?id=50661
PostPosted: 27.11.2008 22:37 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

Lea Liitmaa inglitest:

Quote:
Peale elevantide kohtab peaaegu igal pool ka erinevaid inglikujukesi. Lea armastab ingleid, eriti pisikesi Cupido-poisse, ning kui ta kusagil mõnda müügil näeb ja tunneb, et see on just tema ingel, ostab selle pikalt mõtlemata, maksku kujuke siis kas 12 või 2000 krooni. “Armastus on ju kõige olulisem,” põhjendab ta oma ingliarmastust. “Inglid on olevused, keda usuvad vist kõik inimesed, nad on kogu aeg olnud, nendest on alati räägitud, filme tehtud, lauldud. Nad ei ole nagu jõuluvanad või päkapikud, aga nad on mulle kõige lähedasemad. Inglid ei tekita nii vastakaid tundeid nagu jumal. Minul on vaid üks kaitseingel, pendlimees ütles. Tunnen kogu aeg tema lähedalolekut, muidu ma ei oleks vist nii õnnelik. Kõik mu asjad siin toas – inglid, püramiidid või Beethoveni pea – on mulle väga olulised, nad annavad energiat ja teevad mind õnnelikuks.” Lea kodu on tõesti ilusaid asjakesi puupüsti täis.

Pärit sellest loost: http://www.ajakirinaised.ee/artikkel.php?id=10811&hi=inglid
PostPosted: 30.12.2008 08:48 Reply with quote
loggi
11:11

PostPosted: 03.11.2009 23:36 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

Tuntud inimesed kohtumistest oma kaitseingliga

Quote:
Üllar Luup, Kanal 2 uudistemagasini reporter: "Ta on kogu elu minuga olnud, vastasel juhul ei oleks mind ammu juba olemas, kuigi eks see inimese elu on nagunii surmaga lõppev asi. Eks neid olukordi on aegade jooksul olnud päris mitmeid, kus kellegi nähtamatu käsi halvima minust eemale juhib. Selles mõttes pole tänavu augusti alguses toimunud autoavarii midagi eriskummalist.

Seda, kes või milline kaitseingel on, selle kohta igasugune nägemus puudub. Raskesti seletatav. Ohuolukorras ei võta mees enamasti oma sisehäält kuulda, erinevalt naistest ei usalda ta ka intuitsiooni. Ainus, mida ta teeb, on see, et teeb teatud ettevalmistused, kuid ei väldi takistusi."

Jaan Tätte, laulja ja näitleja: "Kaitseinglite teema on minu jaoks hell teema. Jah. Paljugi, mis on olnud... Kuid sellest ei tohi pläkutada. Siis kaob kaitse ja hoidmine."

Lea Liitmaa, laulja: "Sellest kõigest pole võimalik lihtsalt niisama rääkida. See on tunnetuse küsimus, kuidas keegi meist oma algallika ehk siis kaitseingliga suhtleb. Inglid juhivad meie igapäevaseid tegemisi märkamatult, ja ehk alles mõni aeg hiljem tajume, kui suurest jamast nad meid on eemale hoidnud. Ma sõidan Meriväljalt oma ema juurde alati üht kindlat teed mõõda. Mõningaste eranditega. Vahel juhtub ootamatult, kus ma täiesti spontaanselt valin mõne teise tee.

Suhtlemine oma kaitseingliga tekib aastatega, kui endaga vaimset tööd teha. Minu teise tibu sündides võin küll öelda, et kaitseingel oli õigel ajal kohal, vastasel juhul poleks teda olemas..."

Kati Murutar, kirjanik:
"Ta on täiesti olemas, kohtusin temaga viimati alles reedel. Suurematel lastel on koolivaheaeg, minul suurem vabadus mööda Eestit oma töiseid asju ajada, kokku sai maha sõidetud 1001 kilomeetrit. Liust Kuremäele, edasi Narva, Kohtla-Järvele, Narva. Ja siis koju tagasi.

Kaitseingel näitab mulle enamasti öistel autosõitudel... pikka kasvu heledapäise kõhetu kerjusmungana, seda viimased 15 aastat. Pärast seda, kui esimest korda kohtusin bioväljade tikkija Lille Lindmäega ja ma avastasin endas pildilise nägemise, nagu see on koertele ja hobustele omane. Sellest järeldan, miks ma nii hästi klapin hobuste ja koertega. Vahel, kui väsimus roolis võimust võtab, kuulen tagaistmelt lapsehäälset hõiget, kuigi olen autos ihuüksi. Sellel hoiatusel on virgutav mõju.

Kaitseingel teeb endast oleneva, ei jäta ta kedagi maha, kui väga hullult ei sigatseta. Muuseas, kirikusse sattudes pöördun mõttes Neitsi Maarja ja Püha Katariina poole. Palun neid, et kui ma peaksin mingil põhjusel väga suurde jamasse sattuma, et nad hoiaksid minu lapsi ja loomi oma kaitse all.

Inglid ei pruugi kutsumise peale tulla, kuid kui neid olmetasandi probleemidega ei vaeva ja pidevat abi ei kerja, vaid ikka ise püüad oma elu korraldada ja hakkama saada, siis hoiavad nad sind igatahes."

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=353187&q=kaitseingel#1
PostPosted: 04.11.2009 11:34 Reply with quote
teeline
Tiivasirutaja

Õhk, aitäh selle teema eest.

Pean tunnistama, et ma ei ole eriti ingli-inimene, kuid miskipärast jäin nüüd seda teemat lugema..

.. ja siis tulid mõned enda lookesed meelde.
Võib-olla olen neid kuskil kunagi juba kirjutanud, aga ehk võib korra veel..

Olen Tallinnas hakanud astuma (muidugi punase tule all, khm) suurele sõiduteele, arvates, et autosid enam ei tule, ning siis tõmmati mind kõvasti tagasi ja sekund hiljem vuhises auto täpselt mu nina alt täiskiirusel mööda (..gaas põhja, veel jõuab poolkollasega...). Inimkäsi see tõmbaja ei olnud, kuigi vaatasin kahtlustavalt kohe kõik kõrvalolijad üle...

Küllap oli keegi mind hoidmas ka väikse lapsena, kui ma olevat istunud ja suuri kive üles pildunud, oma pea kohale. Seda on mu ema rääkinud. Praktikas oleksin pidanud end kiviga maha koksama, ema ¹okk oli suur. Aga näe... ellu jäin Smile

Või siis täiskasvanuna, kui 3.korrusel asusin rõduaknaid pesema, neid aga saab osaliselt vaid väljastpoolt pesta, peaaegu üleni aknast väljas olles, kikivarvul taburetil... astun taburetile, aken lahti juba ja sekund enne enda väljaupitamist krõksatab tabureti jalg pooleks. Usun, et ka siin hoiti mind.

Kord kurtsin ühele sõbrale, et mu kaitseingel on vist mu hüljanud... ja tema ütles, kui olin kaebtuse lõpetanud, et nägi samal ajal (ta selline natuke nägija) ühte suurt valgusolendit mu selja taga, kelle käed (või midagi taolist, väga selgelt ei näinud) olid mu õlgadel. Et jah, kui ikka ise kurt ja pime olla, siis tundubki, et polegi kedagi...

Ja vahel on mu kaitseingel mind kõva häälega nimepidi hüüdnud, kui olen maganud ja on oluline kohe üles ärgata - näiteks kiirbussis, et ma oma peatust maha ei magaks.

Praegu kirjutades läheb selg kuumaks...

Tänud, et olen hoitud.. tänud mu kaitseinglile... ja teistele, kes mind hoidnud on..
View user's profile Send private message MSN Messenger
PostPosted: 05.11.2009 16:02 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

teeline wrote:
Õhk, aitäh selle teema eest.

Pean tunnistama, et ma ei ole eriti ingli-inimene, kuid miskipärast jäin nüüd seda teemat lugema...

Aitäh, teeline, ilusad lood oled kirja pannud.

Mina ka pole ingli-inimene ses mõttes, nagu see üldiselt levinud on. Mind huvitavad inglid kõige rohkem kultuuriloolisest aspektist, kunstiajaloo, kirjanduse jms kaudu - nähtus kui selline. Ja ka see, miks see ajast aega on kestnud, miks aeg-ajalt tugevneb, miks on ajalooliselt nii kõikehõlmav erinevates ühiskondades ja erineva usu- ja maailmavaatega inimkoosluste juures. Miks on sidemed inglitega kunagi olnud iseenesestmõistetavad, aga nüüd suur haruldus? Jne.
PostPosted: 28.01.2010 15:24 Reply with quote
õhk
Jutupaunik

<a></a>
Kaitseinglid
  JUTUWESTJA Forum Index -> Inglid
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum